Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Rouwen en Rouwverwerking – Het Proces

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk een reden om te rouwen om het verlies van een dierbare. Dat spijt me. Het proces dat ik ga uitleggen heeft echt geen rijm of reden en is op geen enkele manier de “gids” voor dit proces.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Alles in je leven lijkt goed te gaan en dan gebeurt er iets. Op de een of andere manier heb je een dierbare verloren, en in dit geval is het je kind. De wereld zoals je die kent gaat nu voor altijd veranderen. De manier waarop je tegen dingen aankijkt zal voor altijd veranderen. Jij gaat voor altijd veranderen.

In het begin, als dit gebeurt, ben je in shock, ongelovig, en heb je verschillende andere gevoelens. Een miljoen dingen gaan door je hoofd zoals “Hoe”, “Hoe heeft dit kunnen gebeuren”, “Dit kon niet gebeuren”, “Wie heeft dit laten gebeuren”, “Hoe heb ik dit niet kunnen tegenhouden”, “Hoe heb ik dit kunnen laten gebeuren”, en dan komt de ultieme vraag in je op en dat is “WAAROM”.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Deze denkprocessen zullen een lange tijd door je hoofd gaan, steeds weer opnieuw. Je zult merken dat je iets doet en dan uit het niets komen de vragen allemaal weer terug en zul je ze allemaal opnieuw afspelen. Dit is niet te stoppen want het hoort allemaal bij het proces.

Dit alles zal in het begin van de eerste paar dagen gebeuren. Tegelijkertijd zul je dingen moeten doen die geen enkele ouder ooit zou moeten doen, zoals begrafenisregelingen treffen, misschien met de politie praten, regelingen treffen voor familie en vrienden, en het lijken wel honderd-en-één andere dingen. Je zou denken dat dit iets goeds is door je zo bezig te houden, maar in werkelijkheid, met wat je al aan je hoofd hebt, is wat dit echt doet je helemaal leegzuigen.

De dag zal komen dat je daadwerkelijk een dienst voor je kind moet houden; familie en vrienden zullen aanwezig zijn. U zult alle dingen horen waar u in het verleden misschien geen twee keer over hebt nagedacht, zoals “Het komt wel goed”, “Het zal beter worden”, “Hij/zij is nu op een betere plek”, en diverse andere uitspraken. Op het moment dat ze gezegd worden, zal het waarschijnlijk niet tot je doordringen, maar ze zullen terugkomen als iedereen weg is en het gewoon jouw tijd is om nog eens na te denken en te beginnen aan de vragen….

Als de dag voorbij is en iedereen zijns weegs is gegaan, ga je nu zitten en denk je na over alles wat er de vorige dagen is gebeurd. Je neemt dezelfde vragen steeds opnieuw door. Het maakt niet uit hoe vaak je de vragen doorneemt, je zult waarschijnlijk nooit met antwoorden komen. Of in ieder geval zult u geen antwoorden vinden die u werkelijk tevreden zullen stellen. Dit zal enige tijd duren.

Nu komt het deel waarin je eigenlijk elke dag moet overleven. Dit zal in geen geval ooit overgaan. Het kan “beter” worden bij gebrek aan een beter woord, maar het zal er altijd zijn met jou. Het zal altijd in je gedachten zijn wanneer je het misschien het minst verwacht. Dit maakt allemaal deel uit van het normale proces. Wat je moet doen is beslissen hoe je ermee omgaat. Ga je je gewoon “afsluiten”? Ga je anderen “vermijden”? Ga je “verder” met je leven? Iedereen moet zijn eigen keuzes maken wanneer deze tijd aanbreekt.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Er zijn manieren om je bij dit proces te helpen, bijvoorbeeld door in je huis een plek te hebben waar je spullen hebt staan die van je dierbaren zijn geweest. U kunt op de begraafplaats manieren plannen om het leven van uw kind te vieren, zoals een ballonoplating. U kunt een herdenkingsfonds oprichten in de naam van uw kind. Misschien helpt het je gewoon om die “speciale” plek te vinden waar je je prettig en vredig voelt, en na te denken over alle goede gedachten.

Persoonlijk geloof ik dat je zo goed mogelijk verder moet gaan met je leven. Ik geloof dat “onze” kinderen niet zouden willen dat we stoppen met leven. Wat de vragen betreft, zoals ik al zei, die zullen blijven, en de vraag die nooit lijkt weg te gaan is de “Waarom” vraag. Ik kan het mis hebben, maar ik ben er vrij zeker van dat de “Waarom” vraag nooit beantwoord zal worden. Dat weerhoudt je er niet van om hem te stellen, want het is maar een simpel woord, en je zou verwachten dat je er een simpel antwoord op krijgt.

Mijn geloof is simpel en het is dit: “Dingen gebeuren”. Simpeler dan dat kan ik het niet maken. Dat is hoe ik de dingen op dit moment rechtvaardig. Maar ik geloof ook dat “onze” kinderen nu in vrede zijn, en oneindige liefde hebben. Dat is het enige waar ik nooit aan zal twijfelen.

Een beginpunt in het rouwproces is het gebruik van een site als www.neverlosefaith.com waar je een eerbetoon aan je geliefde kunt plaatsen. Na verloop van tijd kunt u op zoek gaan naar plaatsen waar u gedenktekens voor uw dierbare kunt maken, waar u dingen kunt doen zoals condoleances achterlaten, kaarsen aansteken en nog veel meer. Er zijn veel sites beschikbaar die een maandelijkse, jaarlijkse of eeuwigheid vergoeding in rekening brengen.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Daniel_Hand/75035

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.