Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Rouwen is niet alleen voor de Dood

Verdriet en verlies zijn er in vele vormen. Er is verdriet door het verlies van een dierbare, maar er is ook verdriet door ziekte en het naderende overlijden van een dierbare.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Toen ons huisdier, onze hond Bear, na tien jaar bij ons moest worden ingeslapen, was dat emotioneel zwaarder dan ik me had gerealiseerd. Toen hij vijf weken oud was, zou hij naar het hondenasiel gaan omdat niemand hem wilde hebben.

Mijn kinderen en ik gingen naar het tehuis waar hij geboren was en namen hem mee naar huis. Ik wist niet zeker of ik echt nog een hond wilde, omdat we de week daarvoor onze geliefde Lab “Pearl” door de dierenarts hadden laten inslapen. Maar Bear werd al snel een deel van ons gezin, en heeft tien jaar bij ons gewoond.

Deze herfst ontwikkelde hij een vreselijk agressieve, snel groeiende tumor die hij, ondanks onze beste inspanningen, kapot kauwde en uiteindelijk openbrak op zijn laatste dag van zijn leven.

Die maand ervoor twijfelde ik of ik wel zou instemmen met een operatie om de tumor te verwijderen. Hij leek in orde, ondanks de tumor, maar ik was bang dat de operatie ernstig zou interfereren met zijn kwaliteit van leven. Hij zou zijn staart verliezen, en een deel van zijn achterhand.

Toen de tumor hem erg begon dwars te zitten, besloot ik hem te laten opereren — alleen maar om hem binnen een tijdsbestek van twaalf uur, van in orde naar sterven te zien gaan.

We zijn nooit aan de operatie toegekomen, en het leek erop dat hij volledig met kanker te maken had, ook al zag hij er aan de buitenkant goed uit. Hij had nog steeds een mooie, glanzende, dikke husky vacht, en toch was hij stervende aan kanker. Het is ongelooflijk om te merken hoeveel je aan een dier gehecht bent geraakt.

In dezelfde week dat we Beer lieten inslapen, onderging mijn vriendin van zeventien jaar een operatie voor baarmoederkanker. Toen ze de week ervoor voor onderzoek en bloedonderzoek ging, vonden ze gezwollen lymfeklieren in haar benen. Dit nieuws maakte me bang. Omdat ik al eerder met kanker te maken heb gehad, had ik een diep gevoel in mijn maag… die onverbiddelijke angst voor het ergste.

Ik wilde haar moed inpraten, het was niet aan mij om doktertje te spelen of te veronderstellen wat dit zou kunnen betekenen — zij had deskundigen om dat te doen. Maar ik belde haar, nam haar mee uit lunchen, hield dagelijks contact, gewoon om met haar te praten en haar te laten weten dat ik om haar gaf.

Ik bezocht haar in het ziekenhuis na de operatie om de tumor te verwijderen, en bleef een paar uur bij haar. Een paar keer tijdens dat bezoek spraken we realistisch over haar prognose, en we huilden samen omdat, gebaseerd op wat de doktoren zeiden, het nieuws niet goed was.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Haar realistische benadering van haar kanker bracht de tranen in mijn ogen. Ik begon te rouwen om haar verlies van mobiliteit en haar verlies van echte kwaliteit van leven. Ze vertelde me dat ze niet wil treuzelen, en dat ze het snel achter de rug wil hebben. Ze weet hoe de kankerziekte van mijn man is verlopen, en ze is bang om te treuzelen op weg naar de dood.

Soms is het een natuurlijke reactie om niet over sterven en dood te willen praten, maar ik moet wel, zodat ik haar kan helpen door alleen maar te luisteren. Ik voel met haar mee en ik voel met mezelf mee. Ik voel nu al het verlies in mijn leven.

Toen mijn vriendin uit het ziekenhuis naar huis werd ontslagen, (naar mijn mening te vroeg), kwam ze voor vier dagen naar mijn huis omdat ik wist dat ze alleen in haar huis zou zijn zonder enige hulp. Tijdens de urenlange rit naar huis, aangesloten op een draagbare zuurstoftank voor ademhalingsmoeilijkheden, dommelde ze aan en uit.

Mijn vriendin zat vol met vocht als gevolg van aanhoudende hartproblemen en ook de naweeën van de zware operatie die ze had ondergaan. Ze voelde zich ongelooflijk ongemakkelijk en haar kleur zag er niet best uit. Ik begon me te realiseren dat ze echt deskundige verpleging nodig had, en niet een vriendin die haar steun probeerde te bieden.

Die eerste dag was ongelooflijk moeilijk voor haar, en het was ook heel moeilijk voor mij, op een emotionele manier. Onwillekeurig bracht haar aanwezigheid mij terug naar de tijd dat mijn man ziek was. Elke beweging leek haar incisie, die meer dan 15 cm lang was en bijeengehouden werd door nietjes, op te schokken.

Tegen vrijdagavond had ze zich met nog meer vocht gevuld en ik drong er herhaaldelijk bij haar op aan om haar dokter te bellen. Ze belde de dokter twee keer op zaterdag, en hij belde haar eindelijk na vier uur, waarna hij haar opdroeg om maandag naar zijn kantoor te komen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Geleidelijk aan begon ze zich beter te voelen, maar het deed me opnieuw beseffen hoe de zorg voor iemand een grote verantwoordelijkheid is, die alle aspecten van je leven overneemt. Hoeveel ik ook om haar gaf, ik voelde me zwak door de verantwoordelijkheid die ik op me had genomen.

Ik wilde dat het goed met haar ging, maar ik wist ook dat als ze haar eetgewoonten en levensstijl niet drastisch veranderde, ik bang was dat ze aan deze ziekte zou bezwijken. Er is niets meer dat ik voor haar kan doen. Helemaal niets, behalve haar vriend zijn en haar helpen op de beste manier die ik kan, door haar te laten weten dat ik om haar geef.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Elaine_Williams/160056

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.