Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Sterven is natuurlijk!

Ligt het aan mij of heb je er gewoon een grote hekel aan als iemand overlijdt en mensen zeggen dat als hij niet had gerookt, gedronken, een workaholic was geweest, ondergewicht of overgewicht had gehad, hij hier vandaag nog zou zijn? De enige keer dat ik dit soort opmerkingen niet heb gehoord, is op die onverklaarbare momenten dat het om een kind gaat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het andere wat ik haat (mijn vrouw houdt er niet van dat ik het woord haat gebruik omdat hij het een te sterk woord vindt) maar ik gebruik dat woord omdat het enkele onbespreekbare woorden vervangt die ik in hun plaats zou gebruiken. Eens kijken, waar was ik? Oh ja, hij of zij ziet er goed uit of zij of hij lijkt zichzelf niet. De persoon is dood en niemand ziet er dood goed uit.

Mijn moeder legde het goed uit, soms zien de mensen er wel goed uit, de begrafenisondernemer heeft goed werk verricht of niet. OK, dus wat we dan doen is het werk van een begrafenisondernemer beoordelen. Zeg Jan, ga niet naar die begrafenisonderneming, onze vriend Paul leek helemaal niet op zichzelf. Misschien moet iemand begrafenisondernemingen bezoeken en ze beoordelen zoals we vakantieoorden beoordelen.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Ik wil de dood niet bagatelliseren, maar ik geloof dat onze grootouders, of afhankelijk van je leeftijd, wisten dat de dood een onvermijdelijk deel van het leven was.

Mijn moeder is verbaasd over mijn vroege jeugdherinneringen aan de dood. Daarom heb ik het geluk dat ik niet beschut ben geweest tegen de dood en er al op jonge leeftijd mee te maken heb gehad. Mijn eerste herinnering zal ik ongeveer 3 jaar oud geweest zijn. Het was een oudoom en ik was bij mijn grootmoeder.

Dit is waar ik moet zeggen dat mijn oma de beste persoon was die ik kende. Oma tilde me op om in de kist te kijken en ik weet nog dat ik dacht dat hij sliep. Oma zei: “Ruthie, je moet blij voor hem zijn, want hij is op een betere plek.” Ik vroeg oma waarom de mensen huilden? Oma zei dat de mensen huilden om zichzelf.

Sommigen wensten dat ze meer met hem hadden gepraat en sommigen zullen hem missen. Het leuke van dit als kind te horen, is dat ik het antwoord zonder meer accepteerde. De dood was in mijn gedachten OK.

Mijn tweede ervaring was met mijn surrogaat grootvader die een buurman was. Hij was oud en had tijd voor me en gaf me veel snoep. Op een dag kwam hij niet naar buiten voor ons dagelijkse ritueel, maar zijn vrouw wel en zij vertelde me dat hij gestorven was. Hij was in slaap gevallen terwijl zij de lunch klaarmaakte en werd niet meer wakker. Ze zei dat het een prachtige manier was om te gaan. Ik begreep die uitspraak niet, maar nu ik ouder ben, heeft ze zeker meer betekenis.

De volgende ervaring die ik me herinner was toen ik 10 jaar oud was en mijn nichtje, die 12 was, plotseling haar vader verloor. Dat was de eerste keer dat ik angst voelde. Zij was net zo onafscheidelijk van haar vader als ik. De realiteit drong tot me door dat ik mijn vader kon verliezen. Tot op de dag van vandaag voel ik mee met een kind dat zijn ouder te vroeg verloor. Ik voelde me schuldig dat ik nog een vader had. Ik leerde ook de kloof die 1 enkel mens achterlaat in het leven van zoveel mensen.

Ik heb een vriendin die een vroegtijdige dood heeft moeten accepteren en een overlever is. Op een dag belde ze me op en zei, “Weet je waar ik het meest bang voor ben?” Ik zei: “Nee, wat?
Wat als er niemand op mijn begrafenis komt? Ik wist niet dat ze plannen had om uit te checken. Uiteindelijk loste ze haar eigen dilemma op door te zeggen dat haar begrafenis in een telefooncel zou worden gehouden, op die manier zou het druk zijn als er maar één persoon kwam opdagen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Een andere vriendin vertelde me dat haar bejaarde grootouders het plaatselijke uitvaartcentrum aan het bekijken waren, maar besloten dat het niet groot genoeg voor hen was.

Het is duidelijk dat mensen de dood zien als een gebeurtenis die door de dode wordt bijgewoond. Ik heb er nooit graag diep over nagedacht. Hoe ouder ik word en hoe meer sterfgevallen ik heb meegemaakt, heeft me aan het denken gezet. We zullen allemaal sterven, wie we ook zijn. Is het gruwelijk? Dat zou het niet moeten zijn als je mensen behandelt zoals je zou doen als dit je laatste dag was.

Ik had een vriend wiens kind wilde gaan vissen op de ergste manier. Mijn auto ging stuk en tot mijn verdriet lieten we toe dat dit mechanisme de dag om te gaan vissen veranderde. Datzelfde jongetje stierf en ik besefte dat we niet een andere dag gingen.

Doet u de dingen die u graag wilt doen of stelt u dingen uit?

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Ruth_Bruegger/139683

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.