Wees Zelfverzekerd
in je keuze

Vergelijk zorgverzekeringen op eigen risico, aanvullend en tandarts

Tips winkelen voor een individuele zorgverzekering?

Als u gefrustreerd bent met de hoeveelheid geld die uw werkgever elke maand van uw salaris aftrekt voor uw ziektekostenverzekering, hebt u misschien overwogen om op eigen benen te gaan staan en uw eigen individuele ziektekostenverzekering te kopen. Of misschien heeft uw werkgever moeilijke tijden gekend en besloten dat hij u niet langer kan verzekeren. In beide gevallen, wilt u misschien wat dingen berekenen en zien of het kopen van uw eigen ziektekostenverzekering een slimme, geldbesparende optie is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Je huiswerk doen

Sommige mensen realiseren zich misschien niet eens hoe goed ze het hebben totdat ze hun baan verliezen en proberen om hun eigen verzekering te kopen. In de meeste gevallen kunnen ze het zich niet veroorloven om zelf een vergelijkbare dekking aan te schaffen.

Dat komt omdat grote bedrijven en corporaties profiteren van het inkopen in het groot en proberen dat voordeel door te geven aan hun werknemers. Daarom noemen ze het een voordeel. Werkgevers proberen met hun voordeelpakket goede werknemers aan te trekken en te behouden.

Er is ook geen garantie dat u wordt aanvaard voor een individuele polis. Individuele plannen zijn meer beperkend en reeds bestaande aandoeningen kunnen u uitsluiten van dekking door sommige individuele ziektekostenverzekeraars. Doe wel je huiswerk. Sommige landen hebben ” gegarandeerde uitgifte ” wetten die vereisen dat zorgverzekeraars u een polis aanbieden, ongeacht welke medische problemen of achtergrond u heeft.

Controleer uw lokale wetten en voorschriften voordat u besluit om de sprong te maken. Individuele verzekeraars kunnen ook uw tarieven verhogen naarmate u ouder wordt, dus houd daar ook rekening mee.

Denk aan de prijs

Prijs is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom u rond wilt shoppen voor uw eigen dekking, dus u moet van tevoren weten dat u kunt winkelen voor koopjes op premies, die soms kunnen variëren met maar liefst 50 procent voor dezelfde persoon met dezelfde gezondheidsachtergrond en leeftijd, afhankelijk van welk bedrijf u een offerte krijgt van.

Val niet in de overtuiging dat je gezond bent en kan al je geld besparen door af te zien van dekking volledig, hetzij. Het enige wat nodig is een een ernstig ongeval om u in “medische faillissement.” U kunt ook uw rechten op dekking van reeds bestaande aandoeningen verliezen als u 63 dagen of meer zonder verzekering zit.

Hier is een lijst van vragen te stellen bij het winkelen voor individuele ziektekostenverzekering:

1. Wilt u uw arts houden?

Het is belangrijk dat u een goede arts vindt met wie u graag samenwerkt. Daarom wilt u er zeker van zijn dat u uw arts kunt behouden wanneer u overstapt van uw werkgeversregeling naar uw eigen individuele zorgverlener.

Toeslag aanvragen?

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een toeslag? Wij helpen je bij het aanvragen voor een HUUR, ZORG EN KINDEROPVANG toeslag:

2. Wat zijn uw verwachte behoeften op het gebied van gezondheidszorg?

Denk aan de diensten die u regelmatig gebruikt. Heeft u een opticien, tandarts of chiropractor nodig? Hebt u of hebben leden van uw gezin speciale, regelmatige zorg nodig voor een bepaalde gezondheidstoestand? Moeten uw kinderen of een afhankelijke ouder verzekerd zijn? Zullen uw behoeften in de loop van de volgende jaren toenemen, waardoor uw premies of kosten zullen stijgen?

3. Wat kunt u zich veroorloven?

U zult twee verschillende gemiddelde jaarlijkse kosten voor uw gezondheidszorg moeten berekenen. De ene is de premie, en de andere zijn de kosten die u uit eigen zak betaalt. Elk van beide kan van invloed zijn op de andere.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Een hogere premie kan uw uitgaven verlagen en vice versa. U moet uitzoeken wat binnen uw budget past. U moet ook uitzoeken of het bedrag dat u zult betalen uiteindelijk lager zal zijn dan het bedrag dat uw werkgever momenteel van uw salaris aftrekt.

Belangrijke details

Het is ongelooflijk belangrijk om alle details te weten te komen van elk ziektekostenverzekering plan dat je bekijkt. Hier zijn enkele belangrijke gebieden om naar te kijken:

* Kijk of het plan recepten en röntgenfoto’s dekt. Recepten zijn het meest gebruikte onderdeel van een ziektekostenverzekering. Röntgenfoto’s zijn routine-onderdelen van veel behandelingen en kunnen duur worden als ze niet worden gedekt.
* Zorg ervoor dat specialisten worden gedekt als u ze gebruikt. Dit omvat alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur of andere specialiteiten zoals chiropractors en psychotherapeuten.
* Zoek een uitgebreid plan dat meer dekt, zelfs als het eigen risico hoger is. U kunt misschien een goedkoper plan vinden dan uw werkgever aanbiedt, maar offer geen belangrijke dekking op zoals ziekenhuisverblijven, die prijzig kunnen worden.
* Vraag wat de kosten zijn voor spoedeisende hulp. Dit is inclusief eigen bijdragen en aftrekbare bedragen. Zorg er ook voor dat u de kleine lettertjes leest over wat uw aanbieder definieert als “spoedeisende zorg”, aangezien deze definities van aanbieder tot aanbieder kunnen en zullen verschillen.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Andere verzekeringen zijn ook bij ons vertegenwoordigd zoals:

Dit is geenszins een uitputtende lijst van overwegingen om naar te kijken of vragen te stellen. Doe uw eigen huiswerk en onderzoek al uw opties zorgvuldig. Zorg ervoor dat elke “deal” die u wordt aangeboden echt de moeite waard is om de gezondheid van uw gezin op te zetten. Als u zorgvuldig winkelt, kunt u misschien elke maand een beetje extra geld in uw zak steken.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Melissa_Sanders/397617

Extra informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van zorg zijn te lezen via onze "extra info" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.