Wees Zelfverzekerd
in je keuze

Vergelijk zorgverzekeringen op eigen risico, aanvullend en tandarts

Uw geld of uw gezondheid!

Er zijn slechts 4 redenen waarom we een ziekteverzekering nemen. Dit artikel gaat in op nummer 3 en 4. Maar de belangrijkste reden is nummer 3, omdat het verplicht is in ons land. Wat vaak niet verteld is maar wel uiterst belangrijk, is dat gezond leven in onze optiek veel belangrijker is. Waarom niet de premies voor een ziektekostenverzekering afzonderlijk bekijken op basis van hoe gezond iemand leeft. Dan zou iemand die sport en gezond eet zonder overgewicht minder premie hoeven te betalen. Maar helaas is dat nog niet het geval.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

De 4 redenen van een ziektekostenverzekering zijn:

  • 1. het vermijden van het risico op financiële ondergang door ziekte
  • 2. om geld te besparen in geval van ziekte
  • 3. omdat het verplicht is
  • 4. het gevoel van zekerheid hebben dat onze zorg wordt betaald.

We bekijken hoe realistisch het is te verwachten dat onze verzekering aan deze behoeften en doelen voldoet.

Reden 3 om een verzekering te nemen

Gezond blijven – is het een ziekteverzekering of een ziektekostenverzekering?

Misschien moeten we het in plaats van ziekteverzekering een ziektekostenverzekering noemen, niet alleen omdat het systeem zelf ziek is, aangezien de kosten dubbel of driedubbel zo snel stijgen als de inflatie, niet alleen omdat de dienstverlening ziek is.

Aangezien claims vaak om ondeugdelijke redenen worden afgewezen en de zorg steeds meer wordt beperkt. Niet alleen omdat de kwaliteit van de zorg ziek is, aangezien de eisen van de verzekering ertoe leiden dat artsen zich haasten met de patiëntenzorg.

En de steeds toenemende verschuivingen naar gecategoriseerde en gesystematiseerde procedures de overhand krijgen op meer gepersonaliseerde geneeskunde, maar omdat ‘ziektekostenverzekering‘ nauwkeurig beschrijft wat het werkelijk is, dekking voor als we ziek zijn.

Voor het grootste deel dekt de verzekering ons alleen als we ziek zijn, of symptomen hebben. Vraag een willekeurige arts – westers of allopathisch (MD, osteopaat) of alternatief (chiropractor, natuurgeneeskundige, acupuncturist etc.) – naar symptomen. En zij zal je vertellen dat symptomen vaak de laatste aanwijzing zijn van een ziekteproces dat zich al enige tijd kan hebben ontwikkeld. De meest herhaalde uitspraak hierover is “het eerste symptoom van een hartziekte is vaak de plotselinge dood”.

Preventieve zorg

Sommige verzekeringen betalen wel voor een versie van ‘preventieve’ zorg. Maar de preventieve zorg die gedekt wordt, is eigenlijk helemaal niet preventief. In het allopathische systeem, dat gebaseerd is op het concept van ziektebestrijding in plaats van het bevorderen van gezondheid, zijn de ‘normale’ waarden voor bijvoorbeeld een bloedtest vrij ruim.

Allopathie richt zich op ziektebeheersing of kritische zorg, en het verlichten van symptomen, over het algemeen door het onderdrukken van het actieve biochemische proces of het verwijderen van het slecht functionerende lichaamsdeel.

Als er geen waarneembaar patroon van bevindingen is dat als een ziekte kan worden bestempeld, hoeft er niets te worden behandeld, alleen symptomen te worden weggenomen. Tegen de tijd dat je een afwijking aantoont, volgens het allopathische model, heeft de ziekte al toegeslagen.

Een colonoscopie of mammogram voorkomt geen kanker; het vindt het alleen eerder zodat het je misschien niet zal doden, een echt voordeel om zeker te zijn, maar niet echt preventie. Echte preventie verbetert en ondersteunt uw gezondheid, vermindert de kans dat ziekte wortel schiet, en houdt u gezond, gelukkig en energiek.

Genezende functies van het lichaam

Het herstel van de genezende functies van het lichaam is daarentegen de focus van wat vaak “CAM” wordt genoemd – complementaire en alternatieve geneeskunde – waaronder chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, functionele geneeskunde, en neurontogene benaderingen. Een CAM-benadering van een bloedtest, bijvoorbeeld, kijkt naar een veel smaller bereik van ‘normale’ waarden, en gebruikt voedings- of leefstijlaanpassingen om de normale functie te herstellen.

Alleen natuurlijke methoden die het herstel van de aangeboren genezingscapaciteiten van het lichaam ondersteunen, zijn in staat om echte gezondheid te ondersteunen, wat betekent dat het lichaam gewoon geneest omdat dat is waarvoor het ‘ontworpen’ is.

Maar al te vaak creëert dit een situatie waarin de preventieve maatregelen (en niet te vergeten de behandelingen) die door de verzekering worden gedekt, uiteindelijk op twijfelachtige principes zijn gebaseerd. Laten we als voorbeeld eens kijken naar de anti-cholesterol rage.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Andere verzekeringen zijn ook bij ons vertegenwoordigd zoals:

Cholesterol de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten?

Als je naar de media luistert en naar algemene dokterspraktijken kijkt (d.w.z. wat de verzekering zonder meer vergoedt), zou je de (verkeerde) indruk krijgen dat cholesterol de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten is.

Waarom krijgen we die verkeerde indruk? De media krijgen, om de complexiteit van de gezondheid te verdoezelen, honderden miljoenen per jaar aan farmaceutische reclame. De “nieuws”-berichtgeving zelf wordt vormgegeven door dezelfde bedrijven, die graag gratis “informatie” verstrekken aan de media die als vanzelfsprekend de denkrichting overnemen die zij willen promoten.

Sally Fallon, de voorzitter van de Weston A. Price Foundation, en Mary Enig, Ph.D, een expert in lipide biochemie, noemen een hoog cholesterolgehalte in feite “een uitgevonden ziekte, een ‘probleem’ dat opdook toen gezondheidsdeskundigen leerden hoe ze het cholesterolgehalte in het bloed konden meten”.

Ook uw arts krijgt het grootste deel van zijn voortdurende bijscholing tijdens gratis lunches en diners van dezelfde bedrijven. Dit is niet om uw arts te misleiden, het is gewoon de heersende en geaccepteerde gang van zaken.

Voor ons cholesterol voorbeeld, dit is wat er vaak ontbreekt in het verhaal dat we krijgen:

1) Cholesterol is een vitale stof in uw lichaam voor celherstel en -sterkte, en om ontstekingen te helpen herstellen. Cholesterol de schuld geven van hart- en vaatziekten is hetzelfde als de brandweer de schuld geven van de brand, alleen maar omdat die er meestal is.

2) Het totale cholesterolgehalte is zo goed als waardeloos bij het bepalen van je risico op hartziekten, tenzij het ongeveer 300 of hoger is. Het belangrijke getal is het HDL-cholesterol. De verhouding HDL/cholesterol moet hoger zijn dan 24% – als je cholesterol 200 is, moet je HDL ongeveer 50 zijn.

3) Alle statine medicijnen die gebruikt worden om het cholesterol te verlagen zijn giftig, ze verminderen Co-Q10, een enzym dat nodig is om energie te produceren in de spieren, vooral de … HART!

4) Verlaging van het cholesterolgehalte leidt niet tot een merkbare vermindering van het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten.

5) De eigenlijke oorzaak van een verhoogd cholesterolgehalte en andere factoren die hart- en vaatziekten in de hand werken, is ontsteking. Er zijn veel levensstijlfactoren die ontsteking bevorderen, en deze kan het best worden aangepakt met dieet, lichaamsbeweging en voedings- of andere behandelingen die de oorzaak van de ontsteking aanpakken.

6) De meeste artsen, met alle goede bedoelingen, zoeken niet naar de verborgen oorzaken van ontsteking, als ze er al naar zoeken. Behandelingen die de oorzaak van ontstekingen aanpakken worden over het algemeen niet gedekt door de verzekering omdat ze buiten de algemeen aanvaarde medische modellen vallen.

7) Er zijn goedkopere en veiligere kruiden- en voedingssupplementen die het cholesterol verlagen, maar die uw verzekering nooit zal vergoeden.

Een soortgelijke analyse zou kunnen worden gedaan met diabetes, schildklieraandoeningen, reflux, constipatie, osteoporose, en vrijwel elke andere ziekte.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Reden 4 om een verzekering te nemen

Het gevoel van veiligheid dat je krijgt als je denkt dat onze zorg betaald wordt

Dit is een psychologisch voordeel. Voor sommigen van ons is het kopen van een verzekering als het kopen van een ouder die er zal zijn om voor ons te zorgen, en daarom zal alles goed komen. Als we echt naar binnen kijken, zien de meesten van ons een stukje van wie we als kind waren.

En denken of hopen dat moeder of vader voor ons zal zorgen, omdat er in het verleden een tijd was dat we niet voor onszelf konden zorgen. Dat gevoel, ook al is het nu onwaar, kan subtiel blijven bestaan, zelfs tot op hoge leeftijd!

Misschien geloven we dit niet echt over onze behoefte aan verzekering, maar toch kan het gevoel er zijn.

Als dit gevoel bij u bestaat, is het belangrijk dat u zich realiseert dat het uw verzekeringskeuzes kan beïnvloeden. Verzekeringsmaatschappijen begrijpen dit zeker wanneer ze adverteren voor uw bedrijf!

Als u zich realiseert wanneer en hoe deze gevoelens voor u werken, zult u beter in staat zijn om de gevoelens uit uw beslissing te halen, of ze erin te laten en de verzekering te kiezen waarbij u zich het beste voelt.

Dr. Robert Weissfeld is een chiropractor in privépraktijk in Denver, CO. Hij is sinds 1976 werkzaam op verschillende gezondheidsgebieden en heeft certificaten in acupunctuur en neuraaltherapie, en ervaring of training in kinesiologie op het gebied van voeding, kruidkunde, yoga, meditatie en transpersoonlijke psychologie.

Dr. Weissfeld heeft onderzoek gedaan naar en nieuwe inzichten en methodologieën voor genezing ontwikkeld. Hij gebruikt een methode die NeurOntogenics(tm) heet. Het zenuwstelsel is als een (Windows, niet Mac) computer, waarvan de geladen programma’s in het geheugen verblijven en ervoor zorgen dat de computer trager wordt en zelfs uitvalt als je niet herstart.

Toeslag aanvragen?

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een toeslag? Wij helpen je bij het aanvragen voor een HUUR, ZORG EN KINDEROPVANG toeslag:

Het zenuwstelsel creëert, on-the-fly, spier-, mentale, emotionele en biochemische ‘programma’s’ om met de stress en trauma’s van het leven om te gaan. Deze adaptieve of compenserende programma’s, nuttig op korte termijn, zijn misschien niet nuttig in andere situaties. Ze blijven als het ware geladen, en zijn een algemeen over het hoofd geziene oorzaak van veel van de fysieke en emotionele pijn die we ervaren, en dragen in meer of mindere mate bij tot orgaan- en klierdisfunctie.

NeurOntogenics(tm) wist letterlijk verouderde adaptieve programma’s om de fundamentele, pre-stress en pre-trauma functie te ‘rebooten’ (herstellen). Het richt zich specifiek op de gebieden die u wilt herstellen tot een ‘schone laars’ van harmonieuze werking.

Onder leiding van spiertesten worden specifieke natuurlijke, meestal snelle en pijnloze behandelingen toegepast om de normale functie te herstellen door onnodige functies te wissen. Wanneer de functie hersteld is, kunnen disfunctie, pijn en spanning van elk fysiek, mentaal of emotioneel levensgebied onmiddellijk verdwijnen, omdat de drijvende kracht (aangeleerde aanpassingspatronen) geëlimineerd is.


Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Robert_Weissfeld_D.C./208482

Extra informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van zorg zijn te lezen via onze "extra info" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.