Huis of Appartement Huren
ook met Huurtoeslag

Schrijf je Gratis in
en krijg dagelijks een overzicht van
voor jou geschikte woningen

Tips voor het Huren van Huizen

Het huren van een woning is een grote verbintenis. U tekent een huurovereenkomst die u verplicht elke maand te betalen voor een woning die u niet zult bezitten. Het is daarom een goed idee om zo scherp mogelijk te zijn, om ervoor te zorgen dat u de beste waar voor uw geld krijgt van uw huurovereenkomst, evenals niet uiteindelijk wonen in iets dat niet geschikt is voor uw behoeften, of is zwaar overgeprijsd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Miljoenen huurders betalen elk jaar meer voor een woning dan het waard is, of wonen ergens waar ze eigenlijk niet aan hun behoeften voldoen. Hoe kunnen we dit voorkomen? Dit artikel gaat in op een aantal dingen die u als potentiële huurder kunt doen om ervoor te zorgen dat u waar voor uw geld krijgt, en de juiste woning voor u vindt.

Neem de tijd wanneer u een woning gaat bezichtigen. In welke staat verkeren de meubels? Is er vocht? Is de badkamer geschikt? Als een woning vuil is en in een slechte staat van onderhoud verkeert, is het niet waarschijnlijk dat er goed voor is gezorgd. Misschien is het een goede woning voor u als u een goede prijs kunt krijgen. Ik zou echter altijd op mijn hoede zijn voor panden die niet goed zijn onderhouden.

Inventaris opmaken

Maak zelf een volledige inventaris van wat er in het pand aanwezig is. Als u dit doet, bespaart u zich later een ruzie met de verhuurder dat er iets ontbreekt dat er in eerste instantie niet was. E-mail de inventaris naar de verhuurder, en zorg ervoor dat zij u een e-mail terugsturen waarin ze akkoord gaan met wat er op de lijst staat. Zij zijn meer dan capabel om hun eigen inventaris te maken en deze te vergelijken met die van u.

Betaal voor een onderzoek

Landmeters zijn niet alleen nuttig voor het kopen van onroerend goed. Zij zullen ervoor zorgen dat de huurprijs correct is voor het gebied, en ook controleren zij het pand en zorgen ervoor dat het geschikt is om in te wonen. Dit is goed besteed geld, en kan u veel munitie geven bij het bespreken van de prijs.

Toeslag aanvragen?

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een toeslag? Wij helpen je bij het aanvragen voor een HUUR, ZORG EN KINDEROPVANG toeslag:

Onderhandel

Huurprijzen zijn niet in steen gebeiteld. Al het geld dat u van de huur af krijgt, blijft in uw zak. Als er problemen zijn met de woning, maar u wilt er toch graag wonen, zorg er dan voor dat die problemen worden weerspiegeld in de huurprijs. Ik adviseer om ten minste 10% onder het gevraagde bedrag te bieden, ongeacht de staat van het pand. Als een pand leeg staat, zal de verhuurder het snel willen verhuren. Een vast bod is soms meer waard dan een mogelijk bod. Maak hier gebruik van als je aan het onderhandelen bent.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Registreer problemen

Zorg ervoor dat u uw verhuurder of beheerder op de hoogte stelt van eventuele problemen met de woning, wanneer deze zich voordoen. U moet deze problemen registreren, en noteren hoe lang het duurt om ze op te lossen.

Een maand is genoeg tijd om de meeste dingen te repareren en weer te laten werken. Langer dan een maand kan het zijn dat u juridische druk moet uitoefenen om de zaak vlot te trekken. In de huurovereenkomst moet staan waar de verhuurder verantwoordelijk voor is.

Borg op papier zetten

Als uw huurcontract afloopt, moet u ervoor zorgen dat u uw borg terugkrijgt. Je huisbaas moet op papier zetten waarom je je borg niet terugkrijgt. Je moet eerlijk tegen jezelf zijn. Heb je de woning op dezelfde manier achtergelaten als je er bent aangekomen? Als dat zo is, dan zou de borg van jou moeten zijn.

Soorten toeslagen bij Finabud

Alle toeslagen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Dit zijn slechts een paar tips om te voorkomen dat u geld verspilt aan te dure huurwoningen, of dat u in omstandigheden woont die niet acceptabel zijn. Wees u ervan bewust dat er altijd andere woningen zijn die u kunt huren als de woning die u op het oog heeft niet geschikt voor u is. Laat u niet onder druk zetten om de verkeerde keuze te maken.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Dan_C_Vassiliou/1112367

Extra informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van huren zijn te lezen via onze "extra info" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.