Huis of Appartement Huren
ook met Huurtoeslag

Schrijf je Gratis in
en krijg dagelijks een overzicht van
voor jou geschikte woningen

Dingen die een Huurder moet Weten

Het gezin of individu dat nadenkt over de voordelen van huren of leasen. Hij of zij moet een lijst maken om zich voor te bereiden op de wereld van appartementen, flatgebouwen, herenhuizen en duplexwoningen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vragen over geld

 1. Hoeveel bedraagt de huur per maand? Wat is daarbij inbegrepen? (Water, elektriciteit, gas, kabel, internet, gazononderhoud, sneeuwruimen)
 2. Hoeveel is de borg? Als ik van gedachten verander voordat ik het huurcontract teken, krijg ik dan mijn borg terug? Zijn er kosten verbonden aan het verwerken van het papierwerk? Hoe krijg ik mijn borg terug als ik verhuis?
 3. Hebt u een lijst van de kosten die in rekening worden gebracht als ik de borgsom niet heb betaald?
 4. Hoeveel bedragen de inschrijfkosten? Is het inschrijfgeld per persoon of per stel?

Over de huurovereenkomst

 1. Hoe lang zijn de huurtermijnen?
 2. Als uw huurcontract afloopt, moet u dan een ander huurcontract tekenen of wordt het een huurcontract van maand tot maand?
 3. Wat is de boete als ik de huurovereenkomst verbreek?
 4. Kan ik een kopie van het huurcontract krijgen om te bekijken voordat ik een beslissing neem?
 5. Zijn huisdieren toegestaan? Wat voor soort huisdieren zijn toegestaan? Is er een beperking aan gewicht of ras? Hoeveel huisdieren mag u houden? Moet er borg betaald worden? Krijgt u de borg terug aan het einde van de huurovereenkomst? Wat zou een reden kunnen zijn waarom ik de borg niet terug zou krijgen? Waar staat dit in de huurovereenkomst? Is er een maandelijkse huurprijs voor huisdieren?
 6. Welke voorzieningen zijn inbegrepen in de huurprijs en wie heeft toegang tot deze voorzieningen. Zwembaden? Is er een beperking aan wie er met mij naar het zwembad mag? Jacuzzi? Clubhuis? Betaalt u meer als u het clubhuis wilt reserveren? Filmzaal? Tennisbaan? Basketbal veld? Work out kamer? Is het 24 uur open?

Onderhoud

 1. Als er een onderhoudsprobleem is, wanneer wordt dit dan opgelost?
 2. Is er altijd iemand van het onderhoudsteam 24/7 beschikbaar?
 3. Wat is uw beleid ten aanzien van medewerkers van de woning die het appartement betreden?
 4. Kunt u op elk moment binnenkomen zonder voorafgaande kennisgeving?
 5. Hoe lang van te voren wordt u op de hoogte gesteld voordat u de woning betreedt?
 6. Heeft u een probleem gehad met ongediertebestrijding?
 7. Hoe vaak sproeit u tegen ongedierte in de appartementen?
 8. Als ik een probleem heb met ongedierte, sproeien jullie dan op mijn verzoek?

Toeslag aanvragen?

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een toeslag? Wij helpen je bij het aanvragen voor een HUUR, ZORG EN KINDEROPVANG toeslag:

Over de eenheid die u huurt

 1. Hoeveel slaapkamers en badkamers?
 2. Wat is de oppervlakte van het appartement?
 3. Hoe groot is elke kamer?
 4. Heeft u een plattegrond van het appartement die ik kan bekijken?
 5. Heeft u foto’s van het appartement?
 6. Wat is er aanwezig in de keuken (magnetron, vaatwasser, dubbele spoelbak/enkele spoelbak, vuilnisverwijdering, oven, heeft de koelkast een ijsmachine)
 7. Is er een wasmachine en droger aanwezig, zo ja, is het een standaard wasmachine en droger of is het een mini stapelbare wasmachine en droger? Is er een aansluiting voor een wasmachine en een droger? Passen er een standaard wasmachine en -droger naast elkaar?
 8. Zijn er plafondventilatoren? Welke kamers?
 9. Wat is de vloerbedekking in het appartement?
 10. Is het onlangs vervangen?
 11. Is het tapijt professioneel gereinigd nadat de vorige bewoners verhuisd zijn?
 12. Heeft de badkamer een douche, een bad, of een douche/bad combinatie?
 13. Is er een balkon of veranda?
 14. Kan er gegrild worden op het balkon of de veranda? Zijn gasgrills of caracool grills toegestaan?
 15. Is het een rookvrije eenheid?
 16. Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben met de staat van het appartement?

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Als ik eenmaal heb gevonden waar ik wil wonen en me klaar maak om een aanbetaling te doen of een huurcontract te tekenen, zorg ik ervoor dat deze vragen worden beantwoord en dat deze stappen aan mijn kant worden gedaan.

Wanneer ik het appartement dat ik wil huren te zien krijg, zullen ze altijd laten zien mooi, show appartement, is dit de exacte appartement ik ga verhuizen naar. Zo niet, dan zal ik niets vastleggen of tekenen totdat ik het appartement zie waar ik in ga wonen.

Het eerste appartement waar ik introk werd me het “show-appartement” getoond en er werd me verteld dat het appartement waar ik intrek hetzelfde zal zijn. Ja, het was hetzelfde, maar mijn appartement had 100 kakkerlakken, was vies, en de staat was niets wat ik verwachtte.

Controleer of alles wat je is beloofd in het huurcontract staat en zo niet, laat ze het dan opschrijven, ondertekenen en dateren. Neem veel foto’s van het appartement/huurpand tijdens de wandeling en geef ze een kopie. Laat ze de kopie ondertekenen.

Ik heb de CD met alle foto’s per aangetekende post verstuurd om er zeker van te zijn dat ik een datum en handtekening heb van wanneer ze het pakket hebben ontvangen.

Soorten toeslagen bij Finabud

Alle toeslagen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Dit lijkt misschien een heleboel vragen. Maar op de lange termijn is het de tijd en energie waard die ik erin steek bij het vinden van een huurwoning, omdat ik nooit onaangenaam verrast word omdat ik de puntjes op de i heb gezet en alle puntjes op de i heb gezet.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Dave_L_Shannon/1314642

Extra informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van huren zijn te lezen via onze "extra info" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.