Huis of Appartement Huren
ook met Huurtoeslag

Schrijf je Gratis in
en krijg dagelijks een overzicht van
voor jou geschikte woningen

Tips voor Huurders van Appartementen

Dus, je denkt aan het huren van een appartement, hè? Heb je duidelijk besloten waar je naar op zoek bent en wat je grenzen zijn voor acceptabele normen? Begrijpt u de belangrijke onderdelen van een huurovereenkomst? Dit zijn dingen die je moet overwegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ten eerste, wanneer u op zoek bent naar een appartement om te huren, let dan op de locaties van de huureenheden in de advertenties. Als de locaties niet worden vermeld, probeer er dan achter te komen waar deze plaatsen precies zijn.

Als je niet in een ruige buurt van de stad wilt wonen, probeer dan in kaart te brengen waar deze plaatsen zich bevinden ten opzichte van de ruige buurten van de stad. Dit zal je wat tijd besparen, zodat je geen huurappartementen najaagt die je van meet af aan had kunnen uitsluiten.

Een ander belangrijk ding om te doen is uit te vinden hoeveel informatie de verhuurder precies van je wil en wat de wachttijd is om iets terug te horen. Soms willen verhuurders alleen referenties of een eenvoudige achtergrond check. En soms vragen ze om een heleboel informatie, zoals sofinummer, geboortedatum, vorige werkgevers, enz.

Ik zou ook erg nerveus zijn om gevoelige informatie te geven zonder ze eerst te controleren. Huisbazen en beheerders zijn niet per se heiligen, dus wees voorzichtig.

Als je met de huisbaas of manager praat, let dan op hoe ze het appartement beschrijven of de beloftes die ze maken. Begin met een vraag als “Kunt u mij iets vertellen over het appartement?” en kijk welke informatie ze je geven. Ze moeten heel duidelijk zijn over

  • prijs/borgsom
  • lengte van het huurcontract
  • locatie
  • grootte/toestand/beschrijving van het appartement
  • roken/huisdier beleid
  • nutsvoorzieningen

Toeslag aanvragen?

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een toeslag? Wij helpen je bij het aanvragen voor een HUUR, ZORG EN KINDEROPVANG toeslag:

Als je merkt dat ze onduidelijk zijn over een van deze onderwerpen, vraag dan om opheldering om te weten wat de verwachtingen zijn voordat je de moeite neemt om de woning te bezichtigen.

Als het lijkt alsof ze je vragen niet direct kunnen beantwoorden of als ze proberen van onderwerp te veranderen, doe dan geen moeite met hen omdat er veel andere vissen in de zee zijn.

Wanneer u gaat en daadwerkelijk zien het appartement verhuur, observeren of de persoon die u ontmoet is professioneel of niet. Let op of ze punctueel zijn en je ontmoeten wanneer ze zeiden dat ze zouden doen. U probeert een gevoel te krijgen of u al dan niet op hen kunt rekenen wanneer er zich een probleem voordoet als huurder.

Lijken ze oprecht wanneer ze het huis en de buren beschrijven? Zijn ze bereid u een duplicaat van het huurcontract te geven, zodat u ook een bewijs van de overeenkomst in uw bezit heeft?

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Wanneer u de woning bekijkt, probeer dan te bedenken of er zaken zijn die u opvallen. Ziet het appartement er veilig en schoon uit?

Lijkt het erop dat de buren of andere huurders een probleem gaan vormen met luid gepraat of muziek? Hebben mensen in de buurt luide huisdieren of kleine baby’s die de hele nacht door kunnen huilen?

Als u op de tweede verdieping woont, rookt er dan iemand die onder u op de eerste verdieping woont? Dit zijn goede vragen om te stellen.

Als het om het eigenlijke huurcontract gaat, wil je misschien even de tijd nemen om het echt te lezen, in plaats van alleen maar te accepteren hoe de verhuurder het je beschrijft.

Het huurcontract is een bindend contract met uw handtekening erop, dus u moet weten waar u mee instemt. Betrouwbaar of niet, een huisbaas of appartementmanager vergeet misschien niet om je elk klein detail te vertellen.

Vraag wie de verwarming en het warm water betaalt. Is AC / kabel TV / internet inbegrepen? Wie doet het ploegen of het maaien? Wat is het beleid ten aanzien van huisdieren en wie mag ze nog meer hebben in het gebouw?

Soorten toeslagen bij Finabud

Alle toeslagen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Ik hoop dat ik je niet overstelp met al deze vragen. Denk er gewoon aan dat het beter is om veel vragen te stellen en in het begin een beetje lastig te zijn dan er later achter te komen dat er elke nacht een schreeuwende baby in het volgende appartement is of dat warm water eigenlijk niet in de huurprijs is inbegrepen. Stel vragen!

Ik hoop dat dit artikel nuttig is geweest. Ik denk dat mijn advies tot slot is dat appartementen geweldig kunnen zijn om in te wonen, maar volg je gevoel en ga niet akkoord met iets dat je niet begrijpt. Zorg ervoor dat het een win-win overeenkomst is tussen jou en de verhuurder.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Gabe_Perrow/474842

Extra informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van huren zijn te lezen via onze "extra info" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.